82595 bomen geplant
MAKING THE WORLD GREENER TOGETHER
Meer informatie
IMG_2955 2

Project: Amsterdome, Amsterdam
Groote: 3.600 m2
Isolatiebedrijf: Isolatie.com

Het Aviodome is thermisch en akoestisch geïsoleerd:

‘Een technisch hoogstandje’

Isolatie.com is als gecertificeerd verwerker van Icynene uitvoerder voor de isolatie van het Aviodome. Het herbouwde ‘Het Aviodome’ in Amsterdam voldoet na de ingebruikname aan de gestelde hoge thermische en akoestische isolatie-eisen. Dat is te danken aan een bijzonder isolatieproduct van het bedrijf Isolatie.com, gespecialiseerd in het isoleren van de gehele bouwschil van nieuwbouw- en renovatieprojecten.

De isolatie van de koepelcontstructie van het Aviodome is een uitdagende en complexe opgave. APR Projects kwam daarvoor terecht bij Isolatie.com omdat dit bedrijf daarvoor met Icynene een bijzonder geschikt product op de markt brengt: H2Foam Lite van Icynene. “Dit is een zeer geschikte schuimisolatie, ideaal voor deze toepassing”, zegt Luc Vrancken, directeur zakelijke markt van Isolatie.com. “Het product is onderscheidend omdat het gaat om een water geblazen schuim dat HFK-vrij is.” Het materiaal kan op diverse ondergronden worden aangebracht, zoals hout, beton of de aluminium dakconstructie van het Aviodome.

MOOIE ISOLATIEWAARDE

“APR Projects zag de voordelen van dit product”, beaamt Jos van der Ligt, één van de twee directeuren van het bedrijf uit Gemert. “Wij zijn gevraagd een offerte te maken en een Plan van Aanpak op te stellen. Vanwege het uitzonderlijke karakter van dit project zijn we ter plekke gaan kijken voor een uitgebreide technische opname. Het bleek mogelijk om de volledige aluminium schil naadloos te isoleren. Wanneer je Icynene in een bepaalde dikte aanbrengt, bereik je een hele mooie isolatiewaarde. Daarnaast is het product getest op akoestiek, deze testen blijken zeer positief. Het schuim werkt dus niet alleen als thermische schil, maar kan dankzij de open structuur ook het geluid heel goed absorberen.”

GEEN STANDAARD PROJECT

Het isolatieschuim wordt ter plekke gemengd in een hiervoor speciaal ingerichte vrachtwagen, waarna het direct tegen de binnenkant van de aluminium dakplaten wordt gespoten. Het materiaal zet uit tot een dikte van circa 15,5 centimeter, waarna het aan de binnenzijde wordt afgewerkt met geperforeerde aluminium beplating. Van der Ligt:”Icynene is nog nooit op deze manier bij een project toegepast. Het Aviodome is voor ons geen standaard project, echter dankzij de prettige communicatie en korte lijnen met aannemer APR Projects verloopt het heel goed. Wij zijn trots dat we het vertrouwen hebben gekregen, dit is toch een project waar Nederland naar kijkt.

 

Andere projecten

Hier vindt u een beknopt overzicht van onze jongste projecten

Icynene Nederland