824 geplante bomen
MAKING THE WORLD GREENER TOGETHER
Meer info

In ICYNENE zijn we ervan overtuigd dat ecologische activiteiten een natuurlijk deel van ons leven zouden moeten vormen. Het is zeker van belang om bij de productie van spuitbare isolaties ecologisch na te denken. Daarom maken wij ze energetisch efficiënt, met helemaal geen invloed op de ozonlaag. Alle onze harde isolatieschuimen worden uit 3000 verbrijzelde plastic flessen geproduceerd en scheiden geen vluchtige organische verbindingen. Het geeft ons voldoening als onze klanten niet alleen ervoor dankbaar zijn, HOE wij ons werk doen, maar ook voor WAT wij hen aan de muren en in de zolder spuiten.

Om ons ecosysteem nog meer te ondersteunen, hebben wij beslist dat wij ecologische activiteiten zullen initiëren. Onze bedoeling is om de natuur meer te helpen die steeds meer wordt vervuild en die af en toe op een, voor ons onverwachte manier hierop reageert.

In 2004 werd het gebergte van Hoge Tatra in centraal-Europa door een windramp getroffen, waarvan de plaatselijke bossen nog steeds herstellen. Ook mensen waren toen bedreigd omdat de wind op meerdere plaatsen de snelheid van meer dan 200 km/u heeft bereikt. Het eindresultaat was onverwacht treurig. Een buitengewoon groot gebied werd door de calamiteit getroffen, met de lengte van meer dan 30 km en met een oppervlak van meer dan 12 000 hectare bossen, met andere woorden 2,5 tot 3 miljoen kubieke meter hout.

Na meer dan zeven jaar van deze natuurramp herstellen de bossen van Hoge Tatra geleidelijk. Maar er is nog altijd alleen een derde van het verwoeste gebied volledig hernieuwd en daarom willen wij in ICYNENE ook onze bijdrage aan de hernieuwing van het Tatra-gebied leveren. Wij willen aan het planten van nieuwe boompjes actief meedoen, dwz. Wij zullen een deel van de winst van de verkoop van ecologische spuitbare schuimisolaties voor dit doel uittrekken. Voor elk verkocht vat ICYNENE planten wij in de Tatra bergen vijf nieuwe boompjes aan.

Het is mischien een kleine stap voor de Tatra, maar een grote uitdaging voor ons. Het geeft ons een aangenaam gevoel van tevredenheid, als wij weten, dat wij eraan een bijdrage kunnen leveren dat van de schoonheid van de Tatra bossen in het hart van centraal-Europa ook volgende generaties kunnen genieten. ECO zijn maakt ons in ICYNENE gelukkig. 😊